Image Alt

Hotel.io Tag

Peizazhi i Mbrojtur Vjosë-Nartë, është një nga zonat më të mëdha të Shqipërisë jugperëndimore që ofron pafund mundësi për turizëm. Ajo bën bashkë bukuri të rralla natyrore si laguna, pyje dhe plazhe të paprekura. Kjo zonë ndodhet në veri-perëndim të qytetit të

Rreth 30 kilometra në jugperëndim të Elbasanit shtrihet krahina e Dumresë, e cila është e njohur për liqenet dhe kodrat e pafundme me vreshta, apo ullishte. Në këtë zonë spikat si pikë turistike Belshi. Karakteristikë për Dumrenë janë rreth 80 liqenet

Burreli ndodhet rreth 90km në verilindje të Tiranës, por pak dihet për të sa i përket historisë në aspektin e turizmit, ndaj ia vlen për t'u eksploruar. Rrethinat e Burrelit besohet të kenë qenë të banuara që prej shekullit VIII para

Parku Kombëtar i Luginës së Valbonës është një nga zonat turistike më të frekuentuara në veri të Shqipërisë. Shumëkush e konsideron atë një pikë turistike që mund të vizitohet gjatë gjithë vitit, pasi peizazhi është kurdoherë mbresëlënës, si në pranverë,

Dibra është një nga krahinat më të pasura në Shqipëri me histori frymëzuese, bukuri natyrore dhe specialitete të kulinarisë. Qyteti qendror i kësaj krahine është Peshkopia. Atje shkohet përmes “Rrugës së Arbrit” nga Tirana – për rreth 3 orë, 105km me

“Qyteti i serenatave”, “djepi i kulturës”, “Parisi i vogël”… këto janë disa nga etiketimet për Korçën, që për të thënë të vërtetën, i rrinë për shtat. Padyshim një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë juglindore, si për nga kultura, po