Image Alt

Ekonomi

Kursi i këmbimit të euros preku një minimum të ri historik ditën e sotme. Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, euro u këmbye të enjten me 100.31 lekë, niveli më i ulët i regjistruar ndonjëherë. Kursi i këmbimit

Nga mbledhja e Këshillit Bashkiak të Tiranës, kryebashkiaku Veliaj sfidoi Berishën dhe Metën. Ai u kërkoi që të zbresin nga dritarja dhe paraletet dhe shkojnë në SPAK. Erion Veliaj deklaroi se i gjithë llumi është mbledhur bashkë kundër punëve të mira që

Gjykata Kushtetuese do të shqyrtojë në seancën e përcaktuar më 18 Qershor 2024, bashkë të treja paditë e depozituara për shfuqizimin e ligjit “Për tatimin mbi të ardhurat” që nisi zbatimin me profesionet e lira nga 1 janari. Padia e parë

Sektori bankar disbursoi 110 mijë kredi vitin e kaluar. Duke filluar nga viti 2023, statistikat e Bankës së Shqipërisë japin për herë të parë një informacion edhe për numrin e kredive të reja të disbursuara nga sektori bankar, përveçse për vlerën

70% e furrave të bukës do paguajnë 9.5 Lekë/kWh duke filluar nga1 Maji. Deklarata u bë nga Administratori i Furnizuesit të Shërbimit Universal, Algert Luzi, i cili kërkoi që subjektet të denoncojnë çdo rast abuzimi nga ana e punonjësve të OSHEE. “Ky

Vetëm 5% e blegtorëve kryejnë teste laboratorike për cilësinë e qumështit thotë një studim i FAO-s që u publikua këto ditë. Gjetjet kanë treguar se Shqipëria ka nivelin më të ulët të kontrollit të cilësisë së qumështit në rajon. Në Shqipëri,

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kreditit “Moody’s” ka ndryshuar perspektivën e Shqipërisë në “pozitive” nga “e qëndrueshme”, në rishikimin e fundit, të publikuar në 19 Prill 2024. Perspektiva “pozitive” pasqyron mundësinë e një skenari më të mirë fiskal sesa pritej,

Skemat e aktmarrëveshjeve për shlyerjen e detyrimeve të papaguara të faturave të energjisë të cilat kanë nisur zbatimin prej datës 3 prill, janë mirëpritur nga klientët debitorë të kompanisë OSHEE Group, të cilët kanë mundësi të paguajnë me këste lehtësuese

Lulëzimi turistik i Shqipërisë këtë vit nuk duket se e ka “bindur” Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN) që të jetë optimist për ekonominë shqiptare. Në raportin e fundit të pasqyrës ekonomike globale, të publikuar në prill, FMN ka rishikuar me ulje ecurinë

Punonjësit shqiptarë që punojnë në shtet apo në privat kanë ankesat e tyre, duke filluar nga mosdhënia e pagave në kohë, tek mospagesat e sigurimeve shoqërore apo ditëve të festave, ankesa të cilat dominojnë nga të tjerat. Inspektorati Shtetëror i Punës

Pas reduktimit të numrit të turistëve nga muaji tetor dhe deri tani, konsumi vijon të jetë me rënie për disa nga produktet e shportës ushqimore. Bizneset e para që ndien rënien e konsumit pas përfundimit të sezonit turistik ishin dyqanet e

Përveç shtetit, edhe privati është nxitur të rrisë pagat gjatë vitit të kaluar. Këtë ka treguar një raport vjetor për vitin e kaluar nga Banka e Shqipëri, në të cili analizon se rritja e pagave nga biznesi ka ndodhur në

Të gjithë pensionistët por edhe qytetarë në nevojë do të kenë tashmë mundësine që të kenë një llogari pagesash me shërbime bazike në një nga bankat tregtare në vend. Drejtori i departamentit të Mbikëqyrjes në Bankën e Shqipërisë Deniz Deralla ka

Familjet në nevojë, apo ato që njihen si kategori në ligjin për asistencën sociale, do të kompensohen për një vlerë 5 m³ ujë në muaj si një sasi minimale jetike. Ujësjellësit për çdo familje që zbresin këtë shumë nga fatura mujore

Pabarazia e pasurisë, është shumë e dukshme në mbarë botën dhe Europa nuk bën përjashtim: 10% më të pasurit në kontinent, zotërojnë 67% të pasurisë, ndërsa gjysma e poshtme e renditjes, zotëron vetëm 1.2% të saj. Shkalla në të cilën pasuria

Të paktën 800 ankesa janë paraqitur vitin e kaluar në Inspektoratin Shtetëror të Punës dhe Shërbimeve Shoqërore. Të dhënat zyrtare tregojnë se arsyeja kryesore për këtë ka qenë qasja që punëdhënësit kanë pasur ndaj punëmarrësve, duke mos paguar punën në ditët

Ministria e Financave ka publikuar për konsultim publik projektudhëzimin e ri “Për zbatimin e marrëveshjeve për shmangien e tatimit të dyfishtë dhe parandalimin e evazionit fiskal”. Dokumenti sjell disa risi që kanë të bëjnë kryesisht me harmonizim me legjislacionin e brendshëm