Image Alt

Sociale

Ministri i Brendshëm Taulant Balla vizitoi nxënës të shkollave të mesme të Tiranë, në kuadër të Paketës së Sigurisë në Shkolla,  me një fokus të shtuar tek vigjilenca kundër dhunës, dezinformimit, shantazheve dhe gjuhës së urrejtjes online. Ministri i Brendshëm

Sipas disa të dhënave, italianët përbëjnë numrin më të lartë të të rinjve të huaj që zgjedhin të formohen profesionalisht në vendin tonë. Në vitin e fundit është vënë re ulja e numrit të studentëve nga Kosova që zgjedhin të ndjekin

Masa për plotësimin e mungesave të forcës punëtore me të huaj po rezulton jo funksionale. Shumë biznese pohojnë se janë tërhequr nga rekrutimet e aziatikëve nga frika e largimit, por edhe kostove të larta të mbajtjes së tyre deri në

Beatriz Lopez, një 47 vjeçare nga Valencia, shqetësohet nga mënyra se si njerëzit po flasin dhe po e trajtojnë depresionin, kudo në mediat sociale. Kjo është një temë që personalisht atë e ka prekur drejtpërdrejt prej 30 vitesh. “Pra, as unë

Emigracioni dhe lëvizjet drejt qendrave urbane kanë shkaktuar një rënie të theksuar të mjekëve dhe infermierëve në zonat rurale. Në një vlerësim nga Ministria e Brendshme për Migracionin, rezulton se në harkun kohor të 4 viteve numri i infermierëve në shërbimin

Qeveria britanike tashmë do i drejtohet yjeve të Tiktok për të ndihmuar në zvogëlimin e numrit të mbërritjeve të emigrantëve me varka të vogla apo gomone. Ata do paguajnë të njohurit e TikTok të disa vendeve, prej nga ku udhëtojnë

Shqipëria po përballet me rënie të shpejtë të lindjeve, sidomos në vitet pas pandemisë, por në qarqet e Veriut, fenomeni po intensifikohet më shumë. Teksa lindjet në shkallë kombëtare ranë me 10% në vitin 2023 në krahasim me vitin 2022, në

Bullizimi po kthehet në një problem shqetësues në vendin tonë, pasi po shtohen kryesisht në rrjetet sociale dhe veçanërisht tek moshat e reja. Sipas Policisë së Tiranës, por hapen dhe po përdoren adresa false për të bullizuar moshatarët e tyre,

Rreth 70 % e rasteve të trafikimit të qenieve njerëzore të identifikuara në Shqipëri janë të mitur. Të dhënat zyrtare tregojnë se rastet e regjistruara janë emigrantë të parregullt të kapur në kufi. Të dhënat tregojnë se fenomeni është shqetësues jo

Rrjetet sociale po vlojnë nga komentet e diskutimet lidhur me çështjen e një projektligji të ri, që fut në burg të gjithë partnerët që tradhtojnë apo që mbajnë paralelisht me martesën një partnere apo partner. Në projektligjin e hedhur për

Mungesa e fuqisë punëtore ka bërë që shumë sektorë në Shqipëri t’i kthejnë sytë nga emigrantët që vijnë nga vendet e varfra. Një prej sektorëve të prekur është ai i peshkimit, i cili deri më tani sa i përket Durrësit, zgjidhjen

“61 vjeç e gjysmë akoma nuk kam dalë në pension”. Me hyrjen e janarit, Fatbardha një e moshuar në kryeqytet priste të dilte ne pension. Por sipas ligjit, ajo duhet të presë edhe 2 muaj të tjera për ta përfituar. “Do më

Viti i Ri troket edhe në Shqipëri! Fishekzjarret në sheshet kryesore të të gjitha qyteteve lajmërojnë se 2024 erdhi në tryezat e të gjithë shqiptarëve. Ndërsa akrepat shënojnë 00:00, ndahemi kështu nga një vit, dhe ‘i çelim’ dyert një viti të

Nata e Krishtlindjes është përmbyllur me më shumë se 10 milionë shtetas të huaj, të cilët kanë hyrë në vendin tonë. Lajmi është bërë i ditur nga Kryeministri Edi Rama, nëpërmjet postimi të një videoje në rrjetet sociale. Viti 2023 shënon kështu

Mijëra qytetarë kanë zgjedhur që të hyjnë në Shqipëri nga porti i Durrësit. Janë emigrantë të cilët jetojnë jashtë vendit por edhe turistë të shumtë të cilët do të kalojnë festat e fundvitit në Shqipëri. Autoritetet portuale kanë marrë të gjitha

9 nga 12 qarqe të vendit po vijojnë të humbasin popullsi edhe për shkak të lëvizjeve të qytetarëve nga njëri qytet në tjetrin. Sipas një raporti të INSTAT, në vitin 2022 shumica e qarqeve kanë pasur më shumë të larguar

Gjysma e familjeve shqiptare jetojnë në banesa të vogla. Anketa e buxhetit të familjes kryer nga INSTAT del në përfundimin se 50.5% e familjeve në Shqipëri në vitin 2022 jetonin në banesa me sipërfaqe nga 51 deri në 90 metër katror.Ndërsa