Image Alt

Diaspora

Prej moshës tetë vjeçare Ilir Shulemja do të largohej sëbashku me prindërit e tij për një jetesë më të mirë jashtë vendit, Gjermania do të kthehej në vendin ku do të kalonte pjesën tjetër të jetës me plot sfida dhe

Adela Bushi, vajza nga Dibra, lindur dhe rritur në një  familje intelektuale, me prinderit në profesione si mjekësia dhe mësuesia. Pasi mbaroi gjimnazin në Shqipëri menjëherë zgjodhi Britaninë e madhe, ku fillimisht studioi në kolegj pastaj në universistet. Adela është

Edmonda Zhupa animatorja shqiptare prej 20 vitesh jeton në Francë, e larguar me dëshirën për një jetesë më të mirë pa e menduar që do të krijonte një rrugëtim të gjatë. Përgjatë gjithë kësaj kohe dashuria dhe mendja e saj

Elierta Myftari, me profesion avokate e lindur në Shqipëri, ka arritur të ketë sukses në të gjithë këto vite ushtrimi të profesionit të saj. Pasi mbaroi studimet e saj në Elbasan u transferua në Napoli dhe më pas rrugëtimi si

Aidan Piro Schneider,është 16 vjecari shqiptaro-amerikan pjesë e akademisë Davidson në ameirkë, nje shkolle e mesme vetëm për fëmijët me kuocient inteligjence shume te larte ku pranohesh pasi kalon testimin e inteligjencës. Aidan ndjek studime dyfishe sepse njëkohësisht ndjek shkollën

Të rinjtë shqiptarë po zgjedhin çdo ditë largimin drejt vendeve të ndryshme të botës apo edhe lindin jashtë Shqipërie. Dinamika e re e migrimit tek shqiptarët e ka bërë të vështirë që prindërit t'ua kalojnë pasardhësve lidhjet me atdheun e

Shqiptaro-amerikanja Mira Murati është një nga krijueset e ChatGPT, teknologjisë së AI që është aplikacioni konsumator me rritjen më të shpejtë në histori. Ka mbledhur 100 milionë përdorues vetëm dy muaj pas lançimit, dhe po shihet si rivali kryesor i

Petrit Gjinaj është këngëtar i njohur i lindur dhe rritur në Gruemirë të Malësisë së Madhe. Ai do të ishte ndër ata Shqiptar që rininë dhe fatin e tij do t’ia besonte detit dhe udhëtimit që do ti ndryshonte jetën

Arjan Bajraktari  i diplomuar në Fakultetin Gjuhë dhe Letërsi shqipe, Fakultetin Juridik, si dhe ka mbaruar Akademinë Internacionale të Policisë në Budapest (ILEA). Në fund të vitit 1998 largohet nga Shqipëria, për në Belgjikë. Drejtor i Shkollës Shqipe "Faik Konica" në

Tony Jeton Selimi, konsulent biznesi dhe VIP-sh, strategjist i jetës, autor bestseller, speaker, krijues, fitues i disa çmimeve globale dhe trajner i specializuar në sjelljen njerëzore dhe maksimizimin e potencialit njerëzore e të biznesit. Jetën e tij ai e përshkruan si

Marsela Bashari, vajza e dy prindërve emigrantë të cilët u larguan nga vendi i tyre për në Greqi në vitin 1996. Që prej fëmijërisë ajo ishte e apasionuar pas librave dhe nisi të shkruante artikuj e poezi të ndryshme, të

Remzije Sherifi është nga Gjilani dhe ka shkuar në Skoci në vitin 1999 kur u shpërngul nga një kamp në Maqedoni. Deri në vitin 1992 ajo ka punuar si radio-gazetare dhe producente. Sukseset e saj janë të shumta dhe së

Anxhela Bregu është nja nga shqiptarët e shumë të cilët jetojnë dhe punojnë pej vitesh në diasporë. E  vendosur prej vitesh në Turqi, ku gjatë studimeve të saj vendosi që universitetin e nisur në Itali për marrëdhënie ndërkombëtare dhe shkencore

ChatGPT mori vëmendjen e të gjithëve pas publikimit në fund të nëntorit. Shumë shkolla po e ndalojnë, por Microsoft njoftoi një investim prej 10 miliardë dollarësh në kompani, ndërsa Google lëshoi një "alarm të kuq", duke u shqetësuar se teknologjia

Një rrugëtim i vështirë, por me një fund të lumtur. Kjo është historia e Luis Marishtës, një prej shqiptarëve më të suksesshëm në të gjithë botën. Që prej fëmijërisë ai është përballur me një nga zhgënjimet më të mëdha që

Mario Alla është i riu shqiptar, i cili prej fëmijërisë është bërë pjesë e teknologjisë dhe krijimit të mekanizmave të ndryshëm.  Ndonëse i vogël në moshë, nuk e ka penguar aspak të fillojë të hedhë hapat e parë në rrugën

Nador Bakalli i lindur dhe rritur ne Tirane, në vitin 2003 ai vendos të emigrojë në Kanada bashkë me familjen. Ai  ka kryer studimet e larta ne degën Commerce ne York University ne Toronto, Kanada. Në 15 vite të eksperiencës