Shenjat që “tmerrohen” nga dështimi

Dështimet nuk janë të këndshme për askënd, por nëse dikush lëviz çdo gur për t’i përmisuar, të tjerë nuk i kapërcejnë me lehtësi.

Peshorja
Peshorja ka nevojë për kohë që të kapërcejë dështimet. Mendon vazhdimisht për to. Fajësojnë veten që nuk kanë bërë më të mirën e tyre. Ato, shpesh, kanë frikë të provojnë përsëri të njëjtën gjë duke kujtuar dështimin e tyre të kaluar.

Dashi
Dashi është një shenjë që nuk mund të përballojë dështime. Ata kanë pritshmëri të mëdha nga vetja dhe kur nuk janë në gjendje t’i përmbushin ato, gjërat për ta shkojnë drejt greminës.

Gaforrja
Një Gaforre, ashtu si Dashi, është dikush që nuk mund t`i përballojë dështimet. Ata gjithmonë synojnë të jenë më të mirët dhe arrijnë sukses vetëm në çdo gjë që bëjnë. Megjithatë, ata harrojnë praktikat e jetës dhe se gjërat nuk shkojnë kurrë ashtu siç i kemi planifikuar.

Shigjetari
Shigjetarët e bëjnë më të vështirë për veten e tyre të kapërcejnë ose të trajtojnë dështimet. Ata jetojnë në të kaluarën dhe në vend që të ngrihen dhe të ndryshojnë gjërat, vazhdojnë të mendojnë për atë që shkoi keq. Duhet shumë kohë dhe guxim që ata të lëvizin dhe të pranojnë dështimet. Ndonjëherë, ata madje mund të fajësojnë të tjerët për dështimin e tyre.