“Rijetësohet” ish-Kinema Agimi, Jonid Jorgji: Do shërbejë për shumë aktivitete kulturore

Qendra e Artit “Agimi” është një hapësirë arti e re në Tiranë, e cila është “shkruar” me një stil ndryshe.
Kinemaja Agimi, një nga kinematë më të vjetra në kryeqytet, është rikonstruktuar falë ndërhyrjes së Agjencisë së Industrisë Kreative të Bashkisë së Tiranës. Ajo nuk do të shërbejë vetëm për shfaqjen e filmave, duke mbështetur kineastët shqiptarë, por do të jetë gjithashtu një vend për të mbajtur aktivitete të tjera kulturore.

Në ceremoninë hapëse, ministrja e Kulturës, Elva Margariti dhe kryebashkiaku Erion Veliaj ishin të pranishëm dhe theksuan se Qendra e Artit “Agimi” do të jetë e hapur shtatë ditë në javë dhe do të përdoret për çdo event kulturor në Tiranë.

Kinemaja “Agimi” në Tiranë është e njohur për historinë e gjatë dhe kontributin e saj në kinematografinë shqiptare. Rikonstruksioni i saj ka sjellë frymëmarrje të re kreative në ambientet e saj.
Tani, kjo vendndodhje e veçantë ofron hapësirë për shfaqje filmash, ekspozita artistike, performanca teatrale dhe shumë aktivitete të tjera artistike.
Qendra e Artit “Agimi” është një destinacion i pëlqyeshëm për dashamirësit e artit dhe kulturës që kërkojnë përvoja të reja dhe frymëzim artistik.

Jonid Jorgji, drejtor i Agjencisë së Industrisë Kreative, në një intervistë me Tibo News, tregoi më shumë për përmbajtjen e kësaj qendre të re arti.
Pas kinemasë “Agimi”, radha vjen për Kinemaja “Maks Velo”, e cila pasi është restauruar, pritet të kthehet në një hapësirë të re arti në kryeqytet.