Pasagjerët që udhëtuan në kohë

Udhëtimi ajror sjell shumë përfitime, duke përmirësuar lidhjen globale për të nxitur ekonomitë, rrugët tregtare dhe turizmin. Por nëse ka një gjë unike që udhëtimi ajror i ka lejuar udhëtarët të bëjnë, ai do të ishte udhëtimi në kohë.

Kështu ndodhi me pasagjerët në bordin e dy fluturimeve të ndryshme të United Airlines.

Edhe pse kishin arritur Vitin e Ri 2023 në një pjesë të botës, ata do të kishin një mundësi tjetër për të përjetuar sërish numërimin mbrapsht kur të zbarkonin diku tjetër më 31 dhjetor.

Ndërsa një fluturim i veçantë i United Airlines me distanca të gjata kishte probleme që do të shkaktonin që pasagjerët e saj të humbnin numërimin mbrapsht të Vitit të Ri në Australi, ky fluturim i veçantë i udhëtimit në kohë në fjalë ishte UA 858.

Më 31 dhjetor, UA 858 u nis nga Aeroporti Ndërkombëtar i Shangait Pudong rreth orës 20:38 dhe mbërriti në Aeroportin Ndërkombëtar të Incheon në orën 22:54. Pas një nisjeje në mesnatë të Vitit të Ri, UA 858 u nis nga aeroporti rreth gjysmë or më vonë në orën 12:29 para se të fluturonte më shumë se 6,000 milje (9,100 km) në perëndim dhe të kalonte linjën ndërkombëtare, duke mbërritur në Aeroportin Ndërkombëtar të San Franciskos në orën 17:01, duke i lejuar pasagjerët të rijetojnë orët e fundit të 2022.