“Fshehja” e luftës me art në Ukrainë

Artistja Ivanka Solkovska fluturoi nga Toronto në qytetin ukrainas të Bucha-s për të pikturuar lule mbi shenjat e plumbave dhe për të ofruar mbështetjen e saj për banorët.

Në pamjet e postuara në rrjetet sociale, ajo shfaqet duke pikturuar lule në vrimat e plumbave, si një përpjekje e bukur për të lehtësuar barrën e luftës dhe për të ndryshuar pasojat e saj. “Lule në vend të plumbave”

Artistë të ndryshëm janë munduar të tregojnë solidaritetin e tyre në mënyra të ndryshme.

Rikujtojmë gjithashtu se Kalush Orchestra, grupi ukrainas që fitoi edicionin e radhës së ‘Eurovision Song Contest’, menjëherë pas fitores, deklaruan se do të ktheheshin në atdhe për të luftuar dhe bënë dhe një gjest tjetër human për vendin e tyre.

Kupa e Eurovision-it në ankand, për të ndihmuar ushtrinë ukrainase

 

*Tibo News