Edison Myrteza tregon për jetën në Kinë

Edison Myrteza i lindur dhe rritur në qytetin e serenatave Korçën. I apasionuar pas muzikës dhe gazetarisë. Nis të merret me media dhe radio fillimisht duke nisur me programet e të rinjve në Radio Korça për të nisur dhe përfunduar më pas studimet e larta për Gazetari në Universitetin e Tiranës.

Pas disa vitesh pune si gazetar dhe prezantues në radio dhe tv në qytetin e Korçës, fitorja e një çmimi në një konkurs në Kinë dhe më pas ftesa për të punuar në gjigandin aziatik, bëri që rrugëtimi i tij që prej vitit 2006 të vazhdojë në Kinë, në profesionin e gazetarit dhe përkthyesit tashmë.

*TiboNews