Ceo i Uber tregon gabimin që bëjnë të rinjtë: Gjatë gjithë kohës…

Shumë njerëz mund të thonë se sekreti i suksesit qëndron në krijimin e një ‘rruge’ të detajuar, lineare drejt qëllimit përfundimtar të karrierës. Ndërsa CEO i Uber, Dara Khosrowshahi thotë se planifikimi i tepërt nuk është thjesht i paefektshëm, por ai mund të shkatërrojë shanset për të ngritur një karrierë të përmbushur.

“Mos e mbi-planifikoni karrierën tuaj… Unë shoh që të rinjtë e bëjnë këtë gabim gjatë gjithë kohës” thotë  Khosrowshahi, ish CEO i LinkedIn Ryan Roslansky në një intervistë, ku shton: “Ata do thonë -dua të jem kështu deri në këtë kohë’ ose ‘Dua të fitoj X shumë parash’.”

Ndërsa nuk ka “asgjë të keqe” të kesh një ide të përgjithshme për atë që dëshiron të arrish në karrierën tënde, në fakt nëse ideja jote është “shumë e cekët dhe afatshkurtër”, rrezikon të humbasësh mundësitë që mund t’ju ndihmojnë të kultivoni një karrierë më të lumtur dhe më të suksesshme.

“Keni një ide se ku doni të shkoni, por duhet të jeni të hapur ndaj mundësive, pastaj duhet t’i zbatoni ato, duhet të përfitoni prej saj. Nuk kam qenë kurrë me nxitim në karrierën time, sepse nëse je i hapur dhe vërtet dëshiron të përmirësosh zanatin tënd, është shumë më e kënaqshme të marrësh kohën që të duhet”.

Kjo përfshin të qenit i hapur ndaj mundësive të reja brenda punës aktuale dhe maksimizimin e zhvillimit të aftësive brenda secilit rol përpara se të kaloni në diçka tjetër. Khosroëshahi shërbeu si CEO i Expedia për dymbëdhjetë vjet përpara se të merrte drejtimin e Uber nëvitin 2017. Para se t’i bashkohej Expedia, Khosroëshahi punoi si CFO i IAC (InerActiveCorp), një kompani mediatike me bazë në Nju Jork.

Gjatë mandatit të tij të gjatë në Expedia, Khosroëshahi tha se ai mësoi aftësi të vlefshme drejtuese, duke përfshirë atë se sa kritik është fleksibiliteti, përveç të qenit një komunikues dhe dëgjues më efektiv, që e kanë ndihmuar atë të lundrojë në tranzicionin e marrjes nën kontroll të Uber-it pas bashkëpunimit të aplikacionit ridesharing. themeluesi Travis Kalanick dha dorëheqjen nga pozicioni i tij si CEO.

“Ju shikoni Steve Jobs, Jeff Bezos, Jamie Dimon, Jack Welch … madhështia kërkon kohë. Njerëzit flasin për komplikimin financiar, ka një ‘ndërlikim’ karriere që është magjike. Unë mendoj se nëse je një lloj personi i tipit: Dua që për të paktën dy vite të kem arritur atë që dua, atëherë vërtet që po e humbisni shansin… Arritja kërkon kohë, por kur përfitoni nga kjo kohë, ndodh magjia”.

*Tibo News