A mund t’i besoni partnerit sërish pas një gënjeshtre?

Pas një tradhëtie ose një gënjeshtre nga partneri juaj, besimi në marrëdhënien tuaj mund të preket. Por ka disa mënyra praktike për të rindërtuar besimin. Këtu janë hapa të rëndësishëm që mund të ndiqni:

  • Lejoni veten të ndiheni të zemëruar, të zhgënjyer ose të mërzitur. Është e rëndësishme të shprehni ndjenjat tuaja dhe të mos i fshehni ato. Mund të silleni në kontakt me ndjenjat tuaja duke qarë, duke qëndruar vetëm për të qetësuar mendjen tuaj ose duke i shikuar ato me kureshtje dhe dashuri.
  • Uluni me partnerin tuaj dhe flisni hapur për atë që ka ndodhur. Ka shumë pyetje që mund të lindin në kokën tuaj, dhe është e rëndësishme të merrni përgjigjet që ju nevojiten për të kuptuar situatën dhe për të ecur përpara. Nëse partneri juaj është i hapur për t’u biseduar dhe për të zgjidhur çështjen, kjo mund të ndihmojë në rindërtimin e besimit.
  • Dëgjoni me kujdes. Është e rëndësishme të dëgjoni atë që partneri juaj ka për të thënë dhe të mos ndërprisni apo debatoni menjëherë. Përpjekja për të qëndruar të qetë dhe të mblidhur mund të ndihmojë në zhvillimin e një bisede të hapur dhe të qetë. Në këtë mënyrë, partneri juaj mund të ndihet më komod për të shpjeguar arsyet e gënjeshtërave dhe të ndihmojë në rindërtimin e besimit.
  • Mundohuni të mos e mbani shumë mend të kaluarën. Pasi të keni adresuar çështjen dhe të keni biseduar në mënyrë të hapur, qëllimi juaj duhet të jetë për të përmirësuar marrëdhënien tuaj. Mos harroni gabimet e partnerit, por përqendrohuni në rindërtimin e marrëdhënies dhe përparimin tuaj si çift. Planifikoni aktivitete që rindërzjnë shkëndijën dhe vendosni kontrolle rregulltare për të adresuar çdo shqetësim që mund të lindë në të ardhmen.

Rindërtimi i besimit është proces i vështirë dhe kërkon përkushtim nga të dy palët. Është e rëndësishme të jeni të sinqertë, të keni durim dhe të punoni së bashku