Udhëtim në kohë, me filmat e viteve 80’

Shpesh bëhemi nostalgjikë dhe këtë lloj “udhëtimi” në kohë mund të na e sjellin dhe filmat.

Në këtë rast janë filmat e viteve 1980, të cilët gjenerojnë ndjenja të forta nostalgjie, përmes tregimeve, kostumeve, muzikës dhe mënyrës së prodhimit të tyre.

 

Kryevepra e Wes Craven është e përjetshme dhe ende shumë efektive.

Mendoni pak për këtë, koncepti i të qenit i vrarë në ëndrrat tuaja nuk do të jetë kurrë i frikshëm sepse gjithmonë do të na duhet të flemë. Thënë kjo, filmi rrjedh edhe nga vitet 1980, kryesisht në stilin dhe setet e tij.

Fillon me teknologjinë e vjetëruar, si kufjet e Glenit, televizorin e tij të vogël të shtratit me antenën masive dhe kompjuterët që monitorojnë gjumin e Nancy.

Ka edhe flokët e lavdishëm të viteve ’80 të ekspozuara kudo, me shumë personazhe që kanë atë fustanin e veçantë të viteve ’80.

 

Në një farë mënyre, “Klubi i mëngjesit” është njëkohësisht i përjetshëm dhe përfaqësimi më i përsosur i viteve ’80 që mund të imagjinohet.

E gjithë pika e filmit është se çështjet njerëzore janë universale dhe i kapërcejnë kufijtë, me sa duket, ato kufij përfshijnë kohën.

Adoleshentët e shekullit të 25-të do të përballen me të njëjtat probleme si adoleshentët e mesit të viteve ’80.

Flokët, rrobat, sekuenca e vallëzimit të një kënge, teksti i së cilës është shumë i këndshëm… Por ndoshta faktori më i madh i nostalgjisë është aktori.

 

Ky film është si hiti më i madh i filmave të viteve ’80, dhe publiku e adhuron çdo sekondë të tij.

Në të ka sekuenca veprimi të zhurmshme, bombastike me avionë luftarakë shurdhues.

Aty gjeni Tom Cruise dhe Val Kilmer si dy të rinj që lëvizin si ushtarë të ashpër dhe përpiqen të lënë shenjën e tyre.

 

*Tibo News