Tesla përballet me hetim penal në SHBA

Tesla po përballet me një hetim penal në SHBA mbi pretendimet e bëra për automjetet e saj elektrike dhe aftësitë e tyre për të udhëtuar .

Sipas burimeve, Departamenti Amerikan i Drejtësisë nisi hetimin vitin e kaluar pas një duzine aksidentesh, disa prej tyre fatale.

Hetimi fokusohet në sistemin e ndihmës së shoferit Autopilot dhe nëse Tesla mashtronte konsumatorët, investitorët dhe rregullatorët.

Në vitin 2016, materialet e marketingut të Tesla-s promovuan aftësitë e Autopilot.

Megjithatë, Tesla ka paralajmëruar në mënyrë eksplicite shoferët se gjatë përdorimit të Autopilotit, ata duhet të mbajnë duart në timon dhe të mbajnë kontrollin e automjeteve të tyre.