Tersi për të lindurit në shekullin e kaluar!

Imagjinoni për një moment se keni lindur në vitin 1900. Kur keni qenë 14 vjeç, Lufta e Parë Botërore fillon dhe përfundon vetëm kur jeni 18 vjeç, duke lënë 22 milionë të vdekur. Pak më vonë shfaqet një pandemi mbarëbotërore, gripi spanjoll, duke vrarë 50 milionë njerëz. Dhe ju jeni gjallë, 20 vjeç.

Në moshën 29-vjeçare, ju i mbijetoni krizës ekonomike globale që filloi me rrëzimin e Bursës së Nju Jorkut, duke shkaktuar inflacion, papunësi dhe uri.

Kur je 33 vjeç, vjen nazizmi në pushtet.

Kur je 39 vjeç, Lufta e Dytë Botërore fillon dhe mbaron kur të jesh 45 vjeç, me 60 milionë të vdekur.

Kur jeni 52 vjeç, fillon Lufta Koreane.

Kur je 64 vjeç, Lufta e Vietnamit fillon dhe mbaron kur të jesh 75 vjeç.

Një person i lindur në vitin 1985, për shembull, mendon se gjyshërit e tyre nuk e kanë idenë se sa e vështirë është jeta, duke mos ditur se u kanë mbijetuar disa luftërave dhe katastrofave.

Në ditët e sotme ne sapo kaluam një pandemi të madhe për më shumë se një vit. Jemi të frikësuar dhe të lodhur. Kemi humbur miq dhe të afërm.

Në të kaluarën kushtet ishin edhe më të këqija, por po, njerëzimi mbijetoi në këto kushte dhe e kapërceu.

Më besoni, ditë më të mira na presin.