Shitet për çmimin marramendës makina e preferuar e Mbretëreshës Elizabeth

Një nga makinat e preferuara të Mbretëreshës Elizabeth, Jaguar X-Type Estate, u shit në një ankand nga Historics Auctioneers për 50,000 €. Ankandi nga Historics Auctioneers u zhvillua në ndërtesën Mercedes World në Wembridge, Angli. Drejtuesi i ankandit James Good tha: “Ishte emocionuese të ofrosh makinën e Mbretëreshës Elizabeth për shitje. Ne jemi të emocionuar, gjithashtu jam i sigurt se edhe pronari i ri.”

Sipas njoftimit të kompanisë, “nga viti 2004 deri në vitin 2009, X-Type Estate nuk ishte një model i dëshirueshëm, por kush do ta kishte menduar se ky do të ishte një nga automjetet e përdorura nga Mbretëresha Elizabeth II. Ai ka dy opsione karburanti me motorin më të madh për benzinë.

Makina e preferuar e mbretëreshës ka përshkuar shumë pak kilometra dhe është në gjendje të shkëlqyer, siç dëshmon historiku i mirëmbajtjes së veturës.