Raporti i Cineworld duket i zymtë për kinematë

Situata e Cineworld në Britani duket e zymtë për të gjithë operatorët e kinemasë. Pronari i këtij zinxhiri parashikoi se pranimet do të mbeten nën nivelet para krizës shëndetësore për dy vitet e ardhshme. Kjo është gjithë ajo çka thuhet ndërkohë që po përpiqen të rregullojnë financat nën mbrojtjen e falimentimit.

Operatori i dytë më i madh në botë i kinemasë, pas AMC Entertainment, paraqiti kërkesën për mbrojtje nga falimentimi në SHBA në fillim të tetorit, në përpjekje për të ristrukturuar borxhin dhe për të forcuar bilancin e saj. Frekuentimi i ulët i kinemasë dhe mungesa e filmave të suksesshëm ka lënë një boshllëk në financat e saj.

Ndërkohë që në pranimet e tremujorit të tretë ishin nën pritje, kompania pret pranime më të forta në të katërtin,e publikimin e filmave me buxhet të lartë si “Black Adam”, “Black Panther: Wakanda Forever” dhe “Avatar: The Way of Water”.

Cineworld tha se shifrat që do të shkojnë në kinema do të mbeten nën nivelet e para krizës në dy vitet e ardhshme pasi më pak filma të përmasave të mesme pritet të dalin në ekranin e madh.

Ndërkohë që industria ka vështirësi, çështja specifike e Cineworld është shuma e borxhit që ka grumbulluar. Ajo mori borxh për të financuar blerjen e saj prej 3.6 miliardë dollarësh të Regal Entertainment në 2017, dhe më shumë për t’i mbijetuar krizës shëndetësore.

Cineworld gjithashtu po përballet me pretendime për dëme pasi anuloi një blerje prej 1.65 miliardë dollarësh të Cineplex në Kanada.

Huadhënësit i kanë dhënë kompanisë akses në 785 milionë dollarë prej 1.94 miliardë dollarësh financim nga debitori në posedim si pjesë e mbrojtjes nga falimentimi.