Pse shumë hotele nuk kanë dhomë me numrin 420?

Mund ta keni vënë re gjatë vizitës në një hotel. Por shumë hotele shmangin dhomat me numrin 420. Dhe kjo sigurisht nuk është një zgjedhje e rastësishme. Por cili është arsyetimi i një vendimi të tillë?

Siç shpjegohet nga British Telegraph, arsyeja është se numri 420 lidhet kryesisht me kanabisin. E njëjta gjë vlen për shembull me orën 4:20 ose datën 4.20 dmth 20 Prill. Çfarë do të thotë kjo? 4 Prilli, ose 4/20 siç e shkruajnë këtë datë në SHBA, është vendosur si “ditë festimi” për pirjen e duhanit të marijuanës.

Në teori, atëherë, sipas botimit, ky numër i veçantë është një magnet për duhanpirësit e marihuanës. Kështu që hotelet menduan se mospasja fare e këtij numri dhome mund të ishte një zgjidhje. Për një arsye krejtësisht të ndryshme, hotelet ofrojnë shampo dhe xhel dushi, por jo pastë dhëmbësh.

Një nga befasitë e kësaj veçorie 420 është se një hotel në Kolorado, ku përdorimi i marihuanës është i ligjshëm, vendosi të shkruajë në derë numrin “420”. Pse e bëri këtë? Sepse e kishin vjedhur targën mjaft herë për ta mbajtur si kujtim.

Gjithashtu, një hotel tjetër e hoqi plotësisht atë dhomë të veçantë me atë numër. Ndërsa kjo dhomë ekzistonte, ata vendosën ta mbyllnin. Tani hapësira po përdoret ndryshe. Dhomat ndalojnë në 419 dhe vazhdojnë në 421.

Për të shmangur problemet e mësipërme, disa hotele ndjekin këtë taktikë. Ata heqin numrin specifik nga numërimi dhe vazhdojnë nga numri 421 nëse ekziston. Pra, nuk ka një “pol tërheqës” specifik për ata që përdorin kanabis.

Herën tjetër që të vizitoni një hotel, shikoni shenjat. Dhomat që fillojnë nga 400 zakonisht ndodhen në katin e katërt. Nëse nuk e shihni numrin 420, atëherë e dini pse po ndodh kjo.