Olta Xhaçka, për shqyrtim në Kushtetuese apo jo?

Kuvendi do të thotë fjalën e fundit nëse çështja e mandatit të Olta Xhaçkës duhet të shkojë apo jo për shqyrtim në Gjykatën Kushtetuese.

Mazhoranca dhe opozita në pamundësi të një konsensusi hartuan dy raporte të ndryshme, të cilat do të shkojnë për votim në seancë plenare.

Në mbledhjen e Këshillit për Rregulloren, Mandatet dhe Imunitetin, demokrati Gazmend Bardhi argumentoi se Xhaçka ka përfituar nga pasuria e shtetit, ndaj duhet t’i referohet Kushtetueses.

*Tibo News