Manjati i fiksuar pas rinisë. Trajtimi me gjakun e të birit dhe çfarë nuk po shkon mirë?

Manjati i teknologjisë i fiksuar pas anti plakjes, i cili përdori djalin e tij adoleshent për ti marrë gjak, thotë se nuk do të ndërrojë më plazmën me fëmijën e tij sepse “nuk u zbuluan përfitime”.

Bryan Johnson, fanatiku 45-vjeçar që shpenzon 2 milionë dollarë në vit në një regjim që përfshin numërimin e ereksioneve të tij gjatë natës, në mënyrë që organet e tij, përfshirë rektumin, të funksionojnë si të një adoleshenti – postoi në Twitter javën e kaluar se po ndalonte shkëmbimet e gjakut.

Johnson kishte regjistruar djalin e tij 17-vjeçar Talmage dy muaj më parë për një trajtim tre brezash për shkëmbimin e gjakut që përfshinte babain e tij 70-vjeçar Richard.

Gjatë shkëmbimit të plazmës, Johnson, djali i tij dhe babai i tij kishin një litër gjak. Plazma e Talmage u fut në venat e Johnson dhe plazma e Jonson u fut në venat e Richard.

Johnson tha se e ndaloi eksperimentin e “djalit të gjakut” më pas pasi nuk pa përfitime.

Në rastin tim, a nuk ka përfitime mbi ndërhyrjet e mia ekzistuese,” ndau ai përmes Twitter.

Përdorimi i plazmës si një teknikë kundër plakjes tërhoqi vëmendjen e dashamirësve të shëndetit kur shkencëtarët ndërthurën minj të rinj dhe të vjetër së bashku në mënyrë që ata të ndanin një sistem të qarkullimit të gjakut, raportoi Bloomberg.

Brejtësit më të vjetër treguan përmirësime në funksionin e tyre njohës, metabolizmin dhe strukturën e kockave, ndërsa subjektet më të rinj treguan se dhurimi i shpeshtë i gjakut mund të kishte efekte pozitive.

Megjithatë, ka pak të dhëna të bazuara tek njeriu, duke i lënë shumë studiues që t’i shohin teknikat e jetëgjatësisë së shkëmbimit të plazmës si jopërfundimtare.

Johnson e bëri pasurinë e tij në të 30-at kur shiti kompaninë e tij të përpunimit të pagesave Braintree Payment Solutions në EBay për 800 milionë dollarë në para.

Ai shpenzon shumë nga ato fonde për një rutinë të përditshme të rreptë që mbikëqyret nga një ekip prej 30 mjekësh, për të cilin Johnson pretendon se i ka dhënë zemrën e një 37-vjeçari, lëkurën e një 28-vjeçari dhe Kapaciteti i mushkërive dhe fitnesi i një 18-vjeçari.

Ai ushtron çdo ditë, ushqehet me një dietë të rreptë vegane që arrin vetëm 1977 kalori në ditë, e ha vaktin e fundit në orën 11 të mëngjesit dhe merr më shumë se 100 suplemente ditore.

Ai ka treguar për Bloomberg se “mund të tingëllojë ekstreme, por unë po përpiqem të provoj se vetëdëmtimi dhe plakja e menjëhershme nuk janë të pashmangshme”.

Por a janë të pashmangshme? A do arrijë ta faktojë?