Këngët më popullore të botërorëve të futbollit

Kjo atmosferë festive sa i përket futbollit na bën të kujtojmë ritmin e tyre dhe kur flasim për ritëm në këtë rast kemi të bëjmë me këngët që i shtojnë kuptimin botërorit.

Ne do të shikojmë disa nga këngët më të mira dhe më ikonike të lidhura me Kupën e Botës, qoftë nga një ekip ndërkombëtar ose nga FIFA drejtpërdrejt.

Kupa e Botës FIFA 2022

Me Kupën e Botës 2022 që po zhvillohej në Katar, kombi duhej të bënte të gjitha përpjekjet për t’i bërë njerëzit të harrojnë shumë e shumë skandale dhe të përqëndrohen në turneun prestigjioz. Kështu, ata bashkuan “Hayya Hayya (Më mirë së bashku). Hayya, që do të thotë “hajde” në arabisht, mbi një video muzikore që shfaq lojtarë nga anët e ndryshme që mbështesin njëri-tjetrin, është e gjitha për të ilustruar mesazhin e unitetit. Nw fund, shfaqen flamujt e kombeve të ndryshme.

Kupa e Botës FIFA 2014

Nuk ndodh shpesh që një këngë zyrtare të bëjë jo një, por dy paraqitje në Kupat e Botës, por ky është rasti me këtë melodi. E krijuar fillimisht për turneun e vitit 2014 në Brazil, kënga pati një sukses masiv në vendet frëngjisht folesë. Ai arriti numrin një në Francë, Liban dhe Belgjikë. Më pas, në vitin 2018, u bë kolona zanore për kombëtaren franceze në Kupën e Botës Ruse.

  • “Love Generation”

Kupa e Botës FIFA 2006

Kur “Love Generation” doli për herë të parë në 2005, ishte një hit në të gjithë Evropën. Megjithatë, sapo FIFA e mori në dorë dhe e bëri atë një pistë zyrtare për Kupën e Botës 2006 në Gjermani, kjo e bëri atë edhe më të popullarizuar. Melodia arriti numrin një në shumë vende, duke përfshirë Australinë, Gjermaninë, SHBA-në dhe më shumë. Nuk mund të shkoje në një klub në mesin e viteve 2000 pa u shfaqur kjo melodi. Kur u ripublikua në vitin 2006, videoja muzikore u modifikua për të shfaqur maskotat me dy akte të turneut, Goleo dhe Pille, ndërsa një djalë i ri udhëton botën me biçikletën e tij.

Kupa e Botës FIFA 1994

Për një këngë të quajtur “We Are the Champions”, e cila u publikua në 1977, është e lexuar që u desh kaq shumë kohë që ajo të përfshihej zyrtarisht në një Kupë Botërore. Me publikimin origjinal, kwnga ishte një sukses i menjëhershëm. Kënga, e gjithë rreth festimit të fitores, u soll në familjen e FIFA-s për edicionin e vitit 1994 në Shqipëri.