Dragoi me 1500 drone që ndriçoi në qiellin e Shenzhenit

Rreth 1,500 dronë ndriçuan qiellin e natës mbi qytetin kinez të Shenzhen më 22 qershor me imazhet e një dragoi fluturues për të shënuar fillimin e Festivalit të Varkave të Dragoit në vend.

Festivali, i cili zhvillohet në ditën e pestë të muajit të pestë të kalendarit kinez, është një përkujtim i poetit të lashtë Qu Yuan dhe zakonisht festohet duke mbajtur gara me varka me dragua dhe duke ngrënë petë orizi.

Duke shkruar në LinkedIn, autori dhe eksperti i AI Pascal Bornet tha se ishte shfaqja më e mirë me dron që kishte parë ndonjëherë.

Shfaqja me dron kontribuoi që Shenzhen të mirëpresë 3.38 milionë vizitorë gjatë festivalit tre-ditor të këtij viti – 34.9% më shumë se në vitin 2022.

Industria e dronëve të Kinës arriti një qarkullim vjetor prej 14 miliardë dollarësh në vitin 2022, me Shenzhen që përbën më shumë se 70% të dronëve të konsumit në botë dhe 50% të dronëve të saj industrialë, sipas Shoqatës së Industrisë së Automjeteve Ajrore pa pilot të Shenzhen.