Coca-Cola ndjek Pepsin në rritjen e parashikimit

Coca-Cola i është bashkuar rivalit PepsiCo në rritjen e parashikimeve vjetore.

Dy prodhuesit kryesorë kanë përfituar nga kërkesa elastike, pavarësisht rritjeve të shumta të çmimeve për të llogaritur kostot në rritje.

Aksionet e Coca-Cola u rritën me afër 1% në tregjet e hershme pasi gjigandi i pijeve të gazuara mundi gjithashtu vlerësimet e të ardhurave dhe fitimit të tremujorit të tretë.

Prodhuesi i Sprite dhe Fanta tha se çmimet mesatare të shitjes u rritën me 12% në tremujorin e tretë.

Mungesa e konkurrencës së madhe në tregun global të pijeve të gazuara ka inkurajuar Coke dhe PepsiCo të rrisin çmimet këtë vit.

Kjo bazohet në pritshmëritë që produktet e tyre janë ndër të fundit që ndjejnë gjatë një ngadalësimi ekonomik.

PepsiCo rriti parashikimet e saj vjetore në fillim të këtij muaji, pasi i kaloi vlerësimet e të ardhurave tremujore.

Coca-Cola parashikoi që fitimet për aksion të rregulluara gjatë vitit të plotë të rriteshin deri në 7%, krahasuar me pritjet e mëparshme prej jo më shumë se 6%.

Kompania, e cila merr rreth dy të tretat e të ardhurave të saj totale nga jashtë Shteteve të Bashkuara, përsëriti se pret një goditje prej 9% ndaj fitimeve të vitit të plotë.