CNN publikon audion, Trump pranoi në 2021 se zotëronte dokumenta të klasifikuara

Një audio në të cilin Donald Trump pranon në një takim në fund të korrikut të 2021 në një klub golfi në New Jersey se kishte dokumente të klasifikuara u bë publik nga CNN.

Ky diskutim është një pjesë kritike e provave për ish-presidentin amerikan dhe akuzave ndaj tij. Sipas CNN, Trump në këtë bisedë i referohet një dokumenti nga Pentagoni që për fshin planet e një sulmi amerikan ndaj Iranit.

Në audio dëgjohet Trump duke u thënë bashkëbiseduesve të tij “këto janë dokumentet. Këto janë përgatitur nga ushtarakët dhe më janë dhënë mua”, duke theksuar se këto dokumente mbeten të klasifikuara.

“Unë mund t’i kisha deklasifikuar si president. Tani nuk mundem, por kjo mbetet sekret”, shton ish-presidenti amerikan.

Kujtojmë se Trump është deklaruar i pafajshëm për 37 akuzat e ngritura kundër tij në lidhje me menaxhimin e dokumenteve të klasifikuara të gjetura në resortin e tij në Mar a Lago, Florida.