Aktorët që tejkaluan pritshmëritë, në rolet që mezi fituan

Ndonëse pasi mësohemi me personazhet është e vështirë t’i mendojmë rolet pa ta, në fillim sfida për të fituar rolin ishte e vështirë e madje edhe skeptike.

Megjithatë këta aktorë na befasuan të gjithëve duke bërë një tranzicion të shkëlqyer në aktrim nga një medium tjetër, duke thyer transmetimin e tyre të zakonshëm.

 

  • Heath Ledger në rolin e Joker

“The Dark Knight” (2008)

Para se të transformohej në Princin Klloun të Krimit, Heath Ledger ishte i njohur kryesisht për filmat si “10 things I hate about you” dhe “Brokeback Mountain”.

Kur ai u emërua si Joker, shumë njerëz thjesht menduan se ai ishte shumë i bukur dhe nuk do të ishte në gjendje të shfaqej si një zuzar ikonik i tillë.

Kur Ledger vdiq tragjikisht para publikimit të filmit, studio e zhvendosi promovimin e filmit për t’u fokusuar më shumë në Joker-in.

Performanca e Ledger u bë aspekti më ikonik i të gjithë trilogjisë së Batman të Nolan.

Ai fitoi një Oscar për rolin dhe u bë aktori i dytë në histori që e fitoi atë pas vdekjes

 

  • Michael Keaton si Bruce Wayne / Batman

“Batman” (1989)

Para se të merrte rolin e Kalorësit të Errët në interpretimin e Tim Burton në Gotham, Michael Keaton ishte më i njohur për punën e tij komedi në filma si “Beetlejuice”.

Audienca dhe madje edhe producentët vunë në dyshim zgjedhjen e tij për të portretizuar Kryqtarin me Caped.

Sigurisht, opinionet ndryshuan në mënyrë drastike kur filmi u shfaq premierë.

Portretizimi me humor, por simpatik i Keaton i Batman-it i shtoi shtresa karakterit të dashur.

Sot, roli i tij “Batman” konsiderohet si një nga interpretimet më të mira live-action të personazhit.

 

  • James McAvoy në rolin e Kevin Wendell Crumb

“Split” (2016)

Përpara se të merrej si personazhi kryesor në “Split”, McAvoy ishte më i njohur për portretizimin e tij të Charles “Professor X” Xavier në filmat “X-Men”.

Publiku nuk ishte i sigurt se sa mirë do të ishte në gjendje ta realizonte këtë rol sfidues thriller.

Në fund, performancat e tij pa të meta i surprizoi.

McAvoy kalon nga “Hedwig” i ri në “Patricia”, te sociopati i mbinatyrshëm “The Beast” pa humbur asgjë.

Performanca e tij e jashtëzakonshme u transmetua edhe në “Glass” të vitit 2019.

 

  •  Bruce Willis në rolin e John McClane

“Die Hard” (1988)

Edhe pse është e vështirë të imagjinohet “Die Hard” pa Bruce Willis, ai ishte një zgjedhje konfuze në fillim.

Më i njohur në atë kohë për interpretimin në serialin komedi romantike “Moonlighting”, Willis nuk dukej si një përshtatje e natyrshme për detektivin kryesor të filmit.

Shumica e heronjve të aksionit në atë kohë ishin muskuloz.

Siç rezulton, personaliteti dhe ndërtimi i çdo njeriu i Willis e bëri John McClane më të afërt për audiencën.

 

*Tibo News