A e dini cili është vendi më i lumtur në Evropë?

Eurostat thotë se vitin e kaluar qytetarët e BE-së në përgjithësi ishin mjaft të kënaqur me jetën e tyre në përgjithësi.Shifrat e reja nga agjencia statistikore e BE-së e renditin Austrinë si vendin më të lumtur në një grup prej 27 vendesh. Austria ka marrë një rezultat të përgjithshëm prej 7.9 nga 10 në publikimin vjetor të Eurostat-it për treguesit e cilësisë së jetës së saj, i cili bazohet në anketat e kryera në të gjitha vendet anëtare.

Polonia, Finlanda dhe Rumania u renditën të dytat në të dhënat me një rezultat 7.7 nga 10, ndërsa në anën tjetër Bullgaria kishte rezultatin më të ulët, duke qenë i vetmi vend me rezultat më pak se gjashtë (5.6) në përgjithësi.Eurostat deklaroi se publikimi i tij synon të kapë tendencat në mirëqenien subjektive të qytetarëve evropianë, duke vënë në dukje se qytetarët e BE-së në përgjithësi ishin mjaft të kënaqur me jetën e tyre në përgjithësi, duke raportuar mesatarisht 7.1 pikë nga 10.Faktorë të tillë si niveli arsimor, familja dhe stabiliteti financiar u tha se ndikojnë në kënaqësinë e përgjithshme të të anketuarve me jetën e tyre, jo vetëm me pasurinë.

Italia, Spanja dhe Franca, tre ekonomitë më të mëdha në BE, lëvizin të gjitha rreth një mesatare prej 7.1.Megjithatë, Gjermania u gjet të ishte një nga vendet më të pakënaqura në sondazh, duke mposhtur vetëm Bullgarinë, me një rezultat 6.5. Në të dhënat e vitit të kaluar për vitin 2021, ai shënoi 7.1.Studimi zbuloi gjithashtu se deri në 20 përqind e të rriturve ishin të pushtuar nga depresioni, ndërsa nëntë përqind ishin apatikë dhe të tërhequr. Shqetësimet duket se lidhen me ngrirjen ekonomike në Gjermani, luftën në Ukrainë dhe emigracionin.