10 albumet dhe këngët që bënë më shumë bujë këtë vit

Nga muzika pop, tek ajo elektro, hip hop, jazz dhe punk, BBC Culture ka përzgjedhur 10 albumet dhe 10 këngët më të mira për vitin po që po lëmë pas.

Albumet:

Pink Noise nga Laura Mvula

Future Nostalgia nga Dua Lipa

Planet Her nga Doja Cat

Skin nga Joy Crookes

30 by Adele

If I Can’t Have Love, I Want Power nga Halsey

Promises nga Floating Points, Pharoah Sanders dhe London Symphony Orchestra

Prioritise Pleasure nga Self Esteem

Glow On nga Turnstile

Collapsed in Sunbeams nga Arlo Parks

Këngët:       

1-Future Starts Now nga Kim Petras

2-Bipp (Autechre remix) by Sophie

3-Good Ones by Charli XCX

4-Isii Nafta by Nimco Happy

5-Got Me by Laura Mvula

6-Cosmosis by Tony Allen, Ben Okri and Skepta

7-I Wanna Be Your Slave by Maneskin

8-Introvert by Little Simz

9-Telepatía by Kali Uchis

10-Don’t Shut Me Down by Abba