Zvicra me paketë të re ndihme për ukrainasit

Konfederata Zvicerane po përgatit një paketë të re ndihme humanitare për ukrainasit. Deklarata përkatëse është bërë nga kryeministri ukrainas, pas takimit të tij me Presidentin e Konfederatës Zvicerane në Kiev. Sipas fjalëve të tij, terroristët rusë po godasin qëllimisht infrastrukturën energjetike të Ukrainës.

Më 20 tetor 2022, Ukraina dhe Zvicra nënshkruan gjithashtu marrëveshje për bashkëpunim në fushën e kërkimit të personave të zhdukur.