Toshiba planifikon ndarjen e kompanisë

Firma japoneze tha të hënën se do të ndante biznesin e saj të pajisjeve, duke përfshirë njësinë e saj të çipit të energjisë.

Kompania e quajti planin e ri të ristrukturimit më të thjeshtë dhe tha se do të kursente kostot.

Ajo argumentoi se do t’i bënte gjithashtu më të lehta për t’u ndjekur aleancat me partnerët strategjikë.

Plani i rishikuar do t’u paraqitet aksionarëve në mars, me një prag miratimi prej 50% të tyre.

Kompania ka tentuar më parë të ndahej në tre pjesë, por kjo u përball me kundërshtime nga aksionarët ndërkohë që disa fonde mbrojtëse të huaja janë kundër çdo lloj ndarjeje.

Toshiba po përdor taktikën e “kthimit të aksioneve”, një lëvizje që mund të fitojë sërish disa investitorë të zemëruar.

Ajo planifikon të rrisë kthimet e aksionarëve në 2.6 miliardë dollarë gjatë dy viteve të ardhshme.

Ky është trefishi i objektivit të tij të mëparshëm.

Toshiba njoftoi gjithashtu se planifikon të fillojë procesin e shitjes për bizneset e saj të ashensorëve dhe ndriçimit.