Theresa May tërhiqet, nuk do të kandidojë në zgjedhjet e ardhshme

Ish-kryeministrja e Mbretërisë së Bashkuar Theresa May ka njoftuar sot se nuk do të kandidojë për rizgjedhje në parlament, duke u bërë anëtarja e fundit e Partisë Konservatore në pushtet që thotë se nuk do të kandidojë në zgjedhjet e përgjithshme që do të zhvillohen më vonë këtë vit në Britani.

“Që prej dorëheqjes si kryeministre, unë kam shijuar sërish postin tim si deputete dhe kam më shumë kohë për të punuar për kauza të rëndësishme të zemrës sime, duke përfshirë së fundmi themelimin e një Komisioni Global për Skllavërinë Moderne dhe Trafikimin e Njerëzve, tha May në një deklaratë për gazetën lokale Maidenhead Advertiser.

Këto synime po më marrin gjithnjë e më shumë kohë. Për shkak të kësaj, pas shumë mendimeve dhe konsideratave të kujdesshme, kuptova se duke pritur përpara, nuk do të mund ta bëja më detyrën time si deputete në mënyrën që besoj se është e drejtë, theksoi ajo.