Tensionet në veri/ Komandanti i KFOR-it: Shmangëm një masakër, shpëtuam 15 policë të Kosovës

Komandanti i KFOR-it, Angelo Michele Ristuccia ka thënë për mediat italiane se falë profesionalizmit të pjesëtarëve të misionit paqeruajtës të NATO-s, në veri të Kosovës u shmang një masakër.

“Ne arritëm t’i shpëtojnë 15 policë të bllokuar në turmë. Arsyeja pse situata nuk u përshkallëzua (më 29 maj) ishte fakti që ishim të përgatitur shumë mirë. Ushtarët tanë vepruan shumë, shumë profesionalisht. Dhe dëshiroj ta shpreh mbështetjen time të plotë për të plagosurit tanë dhe familjet e tyre.

Ata vepruan aq profesionalisht, saqë mundën ta menaxhonin forcën që të mos përshkallëzohej situata, kështu shpëtuam 15 policë të Kosovës, penguam të dy palët të përplaseshin, përndryshe do të duhej të merreshim me një problem tjetër krejtësisht të ndryshëm”, tha ai për agjencinë italiane të lajmeve, AGI.

Ndërsa prania e KFOR-it pritet të rritet në Kosovë, komandanti tha se janë gati të përballen me çdo lloj rrethane.

“Ne synojmë të përballemi me çdo lloj rrethane dhe për këtë kemi marrë forca shtesë. Ne nuk reagojmë, ne veprojmë, jemi të organizuar, të trajnuar dhe të pajisur për t’i përballuar të gjitha sfidat që lidhen me kryerjen e detyrës. Për këtë, falë përgatitjes së ushtarëve tanë, ne kemi mundur që më 29 maj të parandalojmë që situata të përshkallëzohet më tej dhe të vajtojmë për të vdekurit në terren.

Theksoj se shumica e njerëzve demonstruan në mënyrë paqësore. Ky akt frikacak i dhunës kundër ushtrisë sonë u krye nga një numër i vogël ngatërrestarësh të dhunshëm që përdorën çdo mjet për të bërë dëm, përdorën mjete ofendimi deri në kufirin vdekjeprurës”, ka thënë Ristuccia.