Të pakënaqur me kushtet e punës, punonjësit e Amazon dalin kundër kompanisë

Punonjësit e Amazon nisën këtë të premte votimet për formimin e një sindikatë.

Si punëdhënësi i dytë më i madh privat në SHBA, Amazon ka qenë prej kohësh një fokus për avokatët e punës që shpresojnë se një fitore e vetme sindikale do të ndezë përpjekjet organizative në të gjithë vendin.

Një punëtor tha se me fëmijët për t’u kujdesur dhe rritjen e qirave në Nju Jork shpreson se një vend pune i bashkuar do të nënkuptonte paga më të larta dhe më shumë përfitime.

Amazon ka thënë më parë se siguria e punëtorëve të saj është parësore dhe se kompania po investon shumë për të ndihmuar stafin.

Frymëzimi  për t’u organizuar drejtohet nga një grup punëtorësh të njohur si Unioni i Punës i Amazonës. Votimi do të zgjasë deri më 30 mars, ndërsa votat do të numërohen më 31 mars.

Lëvizja punëtore amerikane ka fituar vrull gjatë vitit të kaluar, e motivuar nga fushata e profilit të lartë në Alabama, shqetësimet dhe grevat e vazhdueshme gjatë pandemisë.