Si ndikon dizajni në zgjedhje?

A keni vizituar ndonjëherë një faqe interneti dhe e keni pasur të pamundur të gjeni informacionin që dëshironit?

Nga skemat e ngjyrave deri te grafika e gabuar, një website i dizajnuar keq ul shanset e një biznesi.

Edhe pse mund të duket se cilësia e punës ka peshën kryesore dhe flet vet, realiteti është se njerëzit nuk do ta shohin kurrë cilësinë e punës nëse nuk e reklamojnë siç duhet.

Siç rezulton, dizajni i mirë është, në fakt, biznes i mirë.

 

Dizajni i mirë lind nga parimet e dizajnit, të cilat ekzistojnë për të ndihmuar trurin tonë të analizojë shenjat vizuale shpejt dhe në mënyrë efektive.

Parimet universale të dizajnit, ekuilibri, kontrasti, theksi, hierarkia, lëvizja, modeli, proporcioni, përsëritja, ritmi, uniteti, shumëllojshmëria dhe hapësira e bardhë, janë të gjitha të afta të funksionojnë në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri, por kur ato bashkohen krijon një përvojë vizuale që menjëherë merr kuptim dhe angazhon konsumatorin.

 

Duke marrë parasysh këtë lidhje të ngushtë me mënyrën se si funksionon procesi i informacionit tonë, nuk është çudi që dizajni ka mundësinë të jetë emocional, nostalgjik ose emocionues.

Mund të ndërtojë besnikërinë e markës dhe njohjen e emrit.

Komunikimi i informacionit të duhur me përdoruesit mund të bëhet dukshëm më i lehtë përmes zbatimit të parimeve të dizajnit.

Edhe mënyrat në dukje të vogla si përdorimi i ngjyrave të kundërta për të nxjerrë në pah informacionin që mendoni se është më i vlefshëm, ose përdorimi i simetrisë për të krijuar një ndjenjë ekuilibri dhe harmonie që e fton përdoruesin të lëvizë pa u ndjerë i frustruar, luan me faktin se truri ynë përpunon pamjet vizuale 60,000 herë më shpejt se teksti.

Dizajni mund t’i bëjë përdoruesit të ndihen rehat duke punuar me procesin e lindur të trurit, dhe jo kundër tij.

 

Nga një këndvështrim thjesht financiar, kompanitë e tregtuara publikisht që zbatojnë parimet e dizajnit në faqet e tyre të internetit performojnë 200% më mirë se ato që nuk e bëjnë këtë.

Përdorimi i parimeve të dizajnit mund të ndihmojë në ndërtimin e një baze klienti dhe gjithashtu të përmirësojë efikasitetin duke reduktuar çështjet e shërbimit ndaj klientit.

Shitjet mund të përmirësohen kur përvoja është më e këndshme dhe dalja më e dukshme.

Dhe ky është një dizajn për sukses.