Shqipëria lëshon viza turistike për 8 shtete

Qeveria ka vendosur që në fillim të kësaj vere të lëshojë viza për turistët e gadishullit arabik, Egjiptit, Indisë, Rusisë dhe Tajlandës. Ministrja e Turizmit Kumbaro tha se njerwzit e kwtyre vendeve janw klientë potencialë që vazhdojnë turet e tyre në Shqipëri. Vizat turistike janë lehtësuar edhe për banorët Rusë, edhe pse raportet politike kanë ngrirë, për të dënuar sulmin mbi Ukrainë. Vitin e kaluar në Shqipëri hynë 9.6 mln vizitorë, të cilët shpenzuan 1.9 mld euro.

Megjithatë, viti më i mirë në këtë fushë mbetet 2019.