SHBA ul taksat e eksporteve detare

Projektligji dypartiak për uljen e taksave të eksporteve kaloi në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA-së në fillim të kësaj jave.

Biden tha se kjo do të ulte kostot për familjet amerikane.

Legjislacioni do të rrisë autoritetin hetues të Komisionit Federal Detar, agjencia amerikane që mbikëqyr transportin detar dhe do të rrisë transparencën e praktikave të industrisë.

Projektligji do të lejojë komisionin edhe të nisë hetime për praktikat e biznesit të transportuesve oqeanik.

Kongresi ka pak mjete për të luftuar inflacionin, i cili arriti në 8.6% në 1 vit deri në maj, sipas indeksit të çmimeve të konsumit në SHBA.