Serbia kërkon seancë të jashtëzakonshme për Kosovën në Këshillin e Sigurimit

Serbia ka kërkuar një seancë të jashtëzakonshme në OKB për situatën në Kosovë, e cila do të zhvillohet ditën e enjte datë 08/02/2024 në orën 21:00.

Lajmi konfirmohet nga shefja e diplomacisë serbe Ivica Daçiç për Radio Televizioni i Serbisë.

Kërkesa e Serbisë tërheq vëmendjen për situatën aktuale në Kosovë dhe Metohisë, e cila është në kontrast të thellë me Kartën e Kombeve të Bashkuara dhe Rezolutën e 1244 të Këshillit të Sigurimit.

Nuk dihet ende nëse seanca e Këshillit të Sigurimit të OKB-së do të jetë e hapur për publikun.