Rusia nuk ndëshkon YouTube

Rusia nuk do të bllokojë YouTube-in.

Rusia ka bllokuar platforma të tjera të mediave sociale të huaja.

Pavarësisht muajve gjobash dhe kërcënimesh kundër YouTube për dështimin në fshirjen e përmbajtjes që Moska e konsideron të paligjshme, ajo nuk i ka dhënë një goditje përfundimtare  shërbimit të videove.

Me rreth 90 milionë përdorues mujorë në Rusi, YouTube është jashtëzakonisht popullor dhe luan një rol të rëndësishëm në ekonominë digjitale.

Megjithëse Rusia ka versione vendase të mediave të tjera sociale, një alternativë e mundshme e YouTube.

“Ne nuk po planifikojmë të mbyllim YouTube,” tha Maksut Shadaev, ministër i komunikimit dhe masmedias.

Tensionet e zjarrta midis Moskës dhe Big Tech shpërthyen në një betejë të plotë informacioni pasi Rusia dërgoi dhjetëra mijëra trupa në Ukrainë më 24 shkurt.

Rusia kufizoi aksesin në Twitter dhe në Facebook dhe Instagram në fillim të marsit.

Ajo u zotua në prill të ndëshkonte Google për mbylljen e mediave të financuara nga shteti rus.

Meta u shpall fajtore për “veprimtari ekstremiste” në mars, një vendim që kompania e kundërshtoi.

Ministri Shadev i qëndroi idesë se Rusia nuk duhet të mbyllet nga askush dhe kërkon të mbetet pjesë e rrjetit global.