Resorti në formë hëne në Dubai me vlerë $5mld

Me para të mjaftueshme, është e mundur të bësh pothuajse çdo gjë në Dubai  dhe tani mund të shtosh një tjetër në listë, të ecësh në Hënë, ose të paktën të rezervosh një dhomë luksoze atje. Këtë javë, kompania kanadeze arkitekturore Moon World Resorts njoftoi planet për të ndërtuar një vendpushim prej 5 miliardë dollarësh që i ngjan satelitit të Tokës.

Projekti ka për qëllim të ndihmojë vizitorët që nuk kanë lidhje me Jeff Bezos ose Elon Musk të përjetojnë turizmin hapësinor. Zona rreth sipërfaqes hënore të resortit, e quajtur “kolonia hënore”, është projektuar për të ngjallur ndjesinë e të qenit në sipërfaqen e Hënës. Përveç kësaj, vizitorët mund të planifikojnë të rezervojnë një nga 300 rezidencat private të butikut, të njohura si vilat qiellore, të cilat do të vendosen në superstrukturën në formë disku të ndërtesës kryesore. Blini një vilë dhe mund të hyni në klubin e anëtarëve privatë në pronë.

“Moon Dubai do të ndikojë ndjeshëm në çdo aspekt të ekonomisë së Emirateve të Bashkuara Arabe, duke përfshirë turizmin, transportin, pasuritë e paluajtshme komerciale dhe rezidenciale, infrastrukturën, shërbimet financiare, aviacionin dhe hapësirën, energjinë, MICE, bujqësinë, teknologjinë dhe natyrisht arsimin”, thonë bashkëthemeluesit Sandra G. Matthews dhe Michael R. Henderson, në një deklaratë për shtyp.

Ky do të jetë projekti më i madh dhe më i suksesshëm i turizmit të ditëve moderne në rajonin MENA, duke dyfishuar vizitat vjetore të turizmit në Dubai bazuar në tërheqjen e tij globale, ndërgjegjësimin e markës dhe ofertat unike të shumta të integruara.

Mysafirët mund të përfitojnë nga klubi i natës në vend, qendra e ngjarjeve, sallë pritjeje publike, qendra spa dhe madje edhe një “transferim hënor” brenda shtëpisë që ju çon nëpër pronë. Ka gjithashtu plane që struktura të shërbejë si një qendër për agjencitë hapësinore dhe astronautët e saj që planifikojnë misionet e tyre të ardhshme në hapësirë. Ndërtimi i përgjithshëm është planifikuar të ndërtohet për dy vjet dhe do të jetë rreth 230 metër i lartë. Kur projekti të përfundojë, pritet të presë të paktën 2.5 milionë vizitorë.

 

*TiboNews