Reshjet shtojnë prurjet në Kaskadën e Drinit

Reshjet e dendura të diteve të fundit që kanë perfshire të gjithë Veriun, kanë shtuar prurjet në kaskaden mbi lumin Drin dhe rrjedhimisht edhe nivelin e hidrocentraleve.

Komani ka rritur nivelin me rreth 2 meter ne vetem 24 orë ndersa në Vaun e Dejës kanë nisur shkarkimet.

Drejtuesit e Shtabit të Emergjencave në Shkoder thone se gjatë së mërkurës nga ky hidrocentral është shkarkuar 1400 meter kub ujë në sekondë.

*Tibo News