Reagon Rama për miratimin e marrëveshjes me Italinë për emigrantët në Shëngjin

Kryeministri Rama ka reaguar në lidhje me miratimin e marrëveshjes për emigrantët, në Kuvendin e Shqipërisë, duke siguruar votat e nevojshme. Vetë Rama nuk ishte i pranishëm në Parlament, por ai ka postuar një status në rrjetet sociale, ku shprehet se kjo marrëveshje e çon Shqipërinë përpara, në rrugën drejt BE. Ndërkohë që shton duke thënë se Europa duhet të bashkëpunojë si një familje e madhe përballë sfidave të tilla.

Postimi i plotë i kryeministrit Rama:

Kuvendi ratifikoi sot marrëveshjen e bashkëpunimit kundër migracionit të paligjshëm ndërmjet Shqipërisë dhe Italisë! Shqipëria po qëndron së bashku me Italinë duke zgjedhur të veprojë si një vend anëtar i BE-së dhe duke rënë dakord të ndajë një ‘barrë’ që Europa duhet të përballojë e bashkuar si një familje e tërë përballë një sfide të guximshme që kapërcen ndarjet tradicionale të majta dhe të djathta. Duke punuar së bashku për të gjetur përgjigjet e duhura, në vend që ta përdorni këtë çështje si lëndë djegëse për grindjet e brendshme politike që vetëm sa rrit ankthin mes njerëzve të kontinentit tonë të përbashkët dhe e bën të ardhmen tonë kolektive më të pasigurt. Asnjë vend nuk mund ta zgjidhë një sfidë të tillë i vetëm, asnjë retorikë apo zgjidhje e shpejtë nuk mund të ndryshojë madhësinë e saj dhe asnjë lavdi e vjetër apo mënyra e të menduarit e kaluar nuk mund të sigurojë një shpëtim nga përballja me atë që po vjen në të gjitha frontet. Vetëm një Evropë më e fortë, më e guximshme dhe më sovrane, besnike ndaj vetvetes mundet”.