Qeveria heq dorë nga ‘Antishpifja’

Qeveria heq dorë nga miratimi i ndryshimeve ligjore përmes të cilave sipas qeverisë synohej dhënia fund e shpifjes në mediat, portalet online.

Në vitin 2018 kryeministri Edi Rama deklaroi se ishte i vendosur për të bërë dy ndryshime në ligjin e medias që preknin median online përmes një pakete e njohur si Antishpifje. Por ky propozim shkaktoi reagime nga komuniteti i mediat si dhe ndërkombëtarët.

Në vitin 2018, në Shqipëri u identifikuan si aktive rreth 1.000 portale.

*Tibo News