‘Plasin’ përleshjet mes forcave izraelite dhe palestineze

Përleshjet midis forcave izraelite dhe palestinezëve në Bregun Perëndimor kanë rezultuar në dhjetëra të plagosur. Përleshjet shpërthyen kur palestinezët nga qyteti i Burqa organizuan një tubim kundër vendbanimeve në përgjigje të një marshimi të të ardhurve izraelitë nga Shavei Shomron në Homesh më herët në Gaza. Forcat izraelite të sigurisë përdorën gaz lotsjellës për të shpërndarë palestinezët, të cilët dogjën goma dhe hodhën gurë.

Marshimi ishte organizuar për të kërkuar që izraelitët të lejoheshin të ktheheshin në fshatin e shkatërruar Homesh. Homesh dhe disa vendbanime të tjera në Bregun Perëndimor verior u shkatërruan dhe banorët u dëbuan në 2005 si pjesë e shkëputjes izraelite nga Gaza.

Forcat e sigurisë izraelite ka të ngjarë të mbeten të vendosura në zonë, ndërkohë do të bllokohet qarkullimi përgjatë Rrugës 60, rruga më e mundshme e marshimit të protestës.