Përfitimet shëndetësore të hurmave arabe

Hurmat e thata, të njohura ndryshe si hurmat arabe, janë të disponueshme gjatë gjithë vitit edhe pse ato më të freskëtat janë midis nëntorit dhe janarit.

Përfitimet e këtij fruti janë të shumta dhe 4 prej tyre do i gjeni më poshtë.

 

  • Të pasura me antioksidantë

Hurmat arabe kanë veti të larta antioksiduese dhe si të tilla ndihmojnë në menaxhimin e rrezikut të sëmundjeve kronike.

 

  • Ndihmesa në shëndetin e kockave

Hurmat janë një burim i mineraleve miqësore me kockat duke përfshirë fosforin, kaliumin, kalciumin dhe magnezin si dhe vitaminë.

 

  • Mund të lehtësojnë lindjen natyrale

Përfshirja e hurmave në dietë në javët e fundit të shtatzënisë mund të nxisin zgjerimin e qafës së mitrës.

Përbërjet në fruta besohet se imitojnë efektet e oksitocinës, një hormon i përfshirë në kontraktimet e lindjes.

 

  • Mund të jenë zëvendësues të sheqerit

Shurupi i hurmës ka një indeks të ulët glicemik dhe një përmbajtje më të ulët të fruktozës se shumica e ëmbëlsuesve të tjerë.

 

Pavarësisht dobisë duhet pasur parasysh se ka njerëz alergjikë ndaj hurmave, konsumimi i këtyre të fundit mund të shkaktojnë simptoma alergjike.

Nëse i keni këto, mos nguroni, por flisni me mjekun tuaj menjëherë.