Një në tre shqiptarë ikin

Shqiptarët kanë emigruar prej vitit 1990 dhe ritmet janë të shpejta. Raporti i fundit ndërkombëtar e tregon këtë.

Sipas një raporti të Organizatës të Kombeve të Bashkuara për popullsinë, nga viti 1990 deri në 2020-n, nga Shqipëria janë larguar rreth 1.2 milionë persona.

Bazuar tek shifrat, kjo do të thotë se një në tre shqiptarë ikin nga vendi.

Ndërkaq, sipas Eurostat në vitet 2008-2020, 778.149 shqiptarë morën leje qëndrimi në një nga vendet e Bashkimit Europian.

*Tibo News