Nestle pezullon KitKat dhe Nesquik në Rusi

Nestle u përkul më në fund ndaj presionit ndërkombëtar të mërkurën, duke njoftuar se do të pezullojë disa marka duke përfshirë KitKat dhe Nesquik në Rusi.

Lëvizja vjen vetëm disa ditë pasi presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskiy kritikoi kompaninë më të madhe në botë të mallrave të konsumit për vazhdimin e operimit në vend.

Nestle është përballur me reagime nga konsumatorët dhe grupet aktiviste, si dhe nga politikanët për mos tërheqjen e plotë nga Rusia pas fillimit të konfliktit në Ukrainë.

Firma zvicerane ka thënë vazhdimisht se do të vazhdojë t’i ofrojë Rusisë gjërat thelbësore, siç është ushqimi për foshnjat.

Ajo më parë tha se kishte ndaluar eksportet dhe importet jo thelbësore nga Rusia, ndaloi të gjitha reklamat dhe pezulloi investimet kapitale.

Burime nga kompania gjithashtu thanë se Nestle nuk po bënte më fitime në vend.

Një zëdhënës tha se Nestle tani do të pezullojë shumicën dërrmuese të kategorive të tregtisë së paraluftës, si kafeja dhe ushqimi për kafshët shtëpiake.

Nestle tha në një deklaratë se qëndron me popullin e Ukrainës dhe 5800 punonjësit e saj atje dhe do të vazhdojë të paguajë punëtorët e saj rusë.