NATO nis stërvitjen me armë bërthamore

Mes tensioneve masive me Moskën, NATO ka filluar stërvitjen e saj të përvitshme me armë bërthamore për parandalimin bërthamor në Evropën Perëndimore. Sipas Aleancës, në stërvitjen “Steadfast Noon” gjatë dy javëve të ardhshme do të marrin pjesë deri në 60 avionë.

Manovrat zhvillohen veçanërisht në hapësirën ajrore mbi Belgjikë, Britaninë e Madhe dhe Detin e Veriut. Forcat e armatosura gjermane gjithashtu marrin pjesë.