McDonald’s do të largohet përgjithmonë nga Rusia

McDonald’s ka thënë se do të largohet përgjithmonë nga Rusia pas më shumë se 30 vjetësh dhe ka filluar të shesë restorantet e saj.

Lëvizja vjen pasi mbylli përkohësisht 850 pikat e saj në mars.

Gjigandi i fast-food tha se e mori vendimin për shkak të “krizës humanitare” dhe “mjedisit të paparashikueshëm operativ” të shkaktuar nga lufta në Ukrainë.

Hapja e restorantit të parë të McDonald’s në Moskë në 1990 erdhi për të simbolizuar një shkrirje të tensioneve të Luftës së Ftohtë.

Një vit më vonë, Bashkimi Sovjetik u shemb dhe Rusia hapi ekonominë e saj ndaj kompanive nga perëndimi.