Macron humb shumicën absolute në Parlamentin francez

Presidenti francez Emmanuel Macron humbi kontrollin e Asamblesë Kombëtare në zgjedhjet legjislative të dielën, një pengesë e madhe që mund ta çojë vendin në paralizë politike nëse nuk është në gjendje të negociojë aleancat me partitë e tjera.

Koalicioni qendror i Ansamblit të Macron, i cili dëshiron të rrisë moshën e pensionit dhe të thellojë më tej integrimin në BE, ishte në rrugën e duhur për të përfunduar me shumicën e vendeve në zgjedhjet e së dielës.

Por ata do të kenë mungesë të shumicës absolute të nevojshme për të kontrolluar parlamentin, treguan rezultatet afër finale.