Lehtësimi i rregulloreve, rriten aksionet kineze të internetit

Aksionet e kompanive kineze të teknologjisë të listuara në SHBA u rritën, të nxitura nga shenjat se Kina po lehtësonte rregullat ndaj kompanive të internetit të vendit.

Edhe rënia e rasteve të COVID-19 rriti shpresat për një nxitje të aktivitetit ekonomik.

Zëvendëskryeministri kinez Liu He u tha drejtuesve të teknologjisë se qeveria mbështeti zhvillimin e sektorit dhe do të mbështesë firmat e teknologjisë në vend dhe jashtë saj.

Të ardhurat nga depozitat amerikane të kompanive si Baidu, Pinduoduo, Alibaba Group, iQiyi dhe Didi Global u rritën midis 5.5% dhe 13.5%.

Bisedat midis qeverisë së Kinës dhe drejtuesve të teknologjisë duket se sjellin pritshmëri që goditjet ndaj teknologjisë mund të marrin fund, tha analisti Danni Hewson.

Shanghai nuk raportoi asnjë rast të ri COVID-19 jashtë zonave të karantinës dhe numri i rasteve të vendit ra pasi qyteti planifikon të rifillojë aktivitetet në natyrë.

Planifikuesi shtetëror i vendit tha gjithashtu se do të forcojë mbështetjen për prodhuesit, sektorin e shërbimeve dhe firmat e vogla pasi bllokimet e COVID-19 godasin aktivitetin ekonomik.

Kompanitë kineze të teknologjisë janë goditur që kur vendi solli dëme për këtë sektor në fund të vitit 2020.