Kur miqësia shndërrohet në dashuri

Ka raste të shumta kur një marrëdhënie e bukur miqësie të kthehet në ndjenja dashurie. Miqësia mund të shihet si një nevojë reciproke e dobishme për njëri-tjetrin. Gjeni një person të afërt në shpirt, në botëkuptim, me të cilin është e këndshme dhe e lehtë të komunikosh. Kalimi i marrëdhënieve nga miqësia në dashuri ndodh në mënyrë të padukshme, gradualisht dhe, nëse është i ndërsjellë, zhvillohet në një marrëdhënie shumë të fortë.

Sipas psikologëve nuk ka kufi të qartë midis miqësisë dhe dashurisë. Nga pamja e jashtme, ata kanë shumë të përbashkëta, kështu që është shumë e lehtë t’i ngatërroni ato. Miqësia dhe dashuria karakterizohen nga stabiliteti. Edhe nëse ka keqkuptim, pakënaqësi, pas një kohe gjithçka shpërbëhet.

Nëse i keni qartësuar ndjenjat tuaja, prisni një moment para se të rrëfeheni. Përpiquni të kuptoni nëse ajo që ndieni ju kthehet, duke provuar që të ndërroni pak sjelljen. Kështu mund të vëreni nëse edhe tek ai ka ndonjë ndryshim. Frika më e madhe është se mos shkatërrohet një marrëdhënie e qëndrueshme, apo marrja e një përgjigjeje negative. Pasi t’i keni bërë të gjitha këto kontrolle emocionale duke arritur në përfundimin që, po është dashuri, nuk ju mbetet gjë tjetër veçse t’ia thoni. Nuk ka më kuptim të vuani në heshtje, më mirë të flisni hapur, sepse nuk i dihet mund të merrni një përgjigje pozitive.

Tibo News*