Kryeministri francez zgjedh kabinetin, emëron ish-partnerin si ministër të Jashtëm

Kreu i partisë së presidentit Emmanuel Macron, Stéphane Cezournet, është emëruar sot Ministër i Evropës dhe Punëve të Jashtme në qeverinë e re të Francës, “timonin” e së cilës e mori dy ditë më parë Gabriel Atal.

Ajo çka përbën lajm në këtë emërim, është se Cezjournay ka qenë partneri zyrtar i Attal, i cili është edhe i pari homoseksual që drejton qeverinë franceze.

Kryeministri i ri, një homoseksual i deklaruar dhe anti-mysliman bëhet “timoneri” i FrancësPor, siç raporton gazeta Politico, ata janë ndarë pasi bashkëjetuan për një kohë së bashku.